Borba za ozbiljnost, odgovornost i dostojanstvo naš je politički put i to ćemo pokazati građanima

Trenutno pregledavate Borba za ozbiljnost, odgovornost i dostojanstvo naš je politički put i to ćemo pokazati građanima
Predstavnici koalicije Naša Hrvatska koju čine Socijaldemokrati, Hrvatski laburisti – Stranka rada i Demokrati, zajedno su s političkim saveznicima Nezavisnom platformom Sjever, IDS-om i PGS-om, u petak predali izborne liste.

Predstavnici koalicije Naša Hrvatska koju čine Socijaldemokrati, Hrvatski laburisti – Stranka rada i Demokrati, zajedno su s političkim saveznicima Nezavisnom platformom Sjever, IDS-om i PGS-om, u petak predali izborne liste.

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović tom je prilikom naglasio kako je lista koju Naša Hrvatska predstavlja sastavljena od ljudi koji su svojim dosadašnjim životima, profesionalnim karijerama i političkim djelovanjem dokazali da imaju veliki moralni, ljudski i intelektualni integritet.

„Izlazimo u osam izbornih jedinica kao koalicija Naša Hrvatska, u dvije izborne jedinice podupiremo naše partnere, u III. Nezavisnu platformu Sjever, a IDS i PGS u VIII. Liste čine naši članovi, ali imamo i poznatih lica koja nisu članovi stranke. Velika je vrijednost i potvrda naše političke filozofije da pokažemo da su političke stranke ovdje da organiziraju kvalitetan politički život, da otvore prostor za ljude koji znaju i mogu rješavati probleme, a ne da budemo klijentetelistička sekta koja se organizira tako da bi vlast shvatila kao plijen po kojemu će se podjeljivati sinekure, unosni poslovi, ono što smatramo najvećim problemom ove zemlje“, izjavio je Vidović.

Istaknuo je kako Socijaldemokrati žele radikalno promijeniti način na koji se upravlja Hrvatskom, u svim segmentima i područjima.

„To je najvažniji dio naše misije. Primarom smo zainteresirani za naše ljude, koji žele živjeti u ovoj zemlji i koji se žele vratiti kako bi upravo za njih osigurali najbolje moguće uvjete jer ova zemlja ima ogroman potencija. U Hrvatskoj se može dobro živjeti. Shvaćamo da imamo nevjerojatno kvalitetan i prekrasan prostor kojeg treba čuvati, ali koji se devastira i kojim se ne upravlja kako treba. Niti smo energetski samodostatni, kao ni u hrani ili radnoj snazi“, rekao je.

Poručio je biračima neka dobro razmisle i pogledaju tko im što nudi.

„Bojim se da s jedene strane imamo puno praznih riječi, a s druge puno teških riječi. Smisao je našeg shvaćanja politike barba za ozbiljnost, odgovornost i dostojanstvo, to je naš politički put i to je ono što ćemo građanima pokazati, da postoji alternativa. Ne sijemo ni buru ni bijes, nego želimo građanima ove zemlje ponuditi odgovore na najvažnija pitanja koja ih muče“, zaključio je Vidović.