Glasajte za one koji žele svojim radom, idejama i znanjem mijenjati ovu zemlju na bolje

Trenutno pregledavate Glasajte za one koji žele svojim radom, idejama i znanjem mijenjati ovu zemlju na bolje
  • Kategorija objave:Aktualno

Osijek – Potpredsjednik Socijaldemokrata i predsjednik Gradske organizacije Socijaldemokrata Osijek održao je u četvrtak konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na 10. saziv Hrvatskog sabora, najavio ponovnu kandidaturu u IV. izbornoj jedinici i izložio svoje osobne prioritete u novom saborskom mandatu.

Izrazio je zadovoljstvo i ponos što je u mandatu iza sebe bio među najaktivnijim zastupnicima po broju javljanja i prvi po broju postavljenih pitanja Vladi. „Dragi sugrađani, vaš se glas mojim posredstvom u ovom sazivu Sabora čuo više od 1.200 puta. Vladu ste o raznim problemima kroz mene propitivali 150 puta. No to je samo statistika, puno su mi bitniji opipljivi i konkretni rezultati koje sam postigao. Nebrojeni amandmani, zakonski prijedlozi, zaključci, otvorena pisma i sl. koja su potaknula Vladu da neke probleme riješi, pristupi njihovom rješavanju ili bar pojačala pritisak da se po tom pitanju nešto napravi. Inicijative i prijedloge sam imao i prema lokalnim, gradskim i županijskim vlastima, nekad s više, a nekad s manje uspjeha“ rekao je i dodao „u politici nema autorskih prava, pa mi je drago kada se rješenja koja nudim i prepišu, jer krajnji cilj jesu građani i njihov boljitak.“

Najavio je i da će ponovo tražiti povjerenje građana da ih zastupa i u sljedećem sazivu Hrvatskoj sabora.
„Postoji još puno toga što zajedno s vama, mojim biračima, želim postići za našu regiju, za Slavoniju, Baranju i Podravinu. Posebno bih istakao jedan zakonski prijedlog koji nismo stigli raspraviti i zbog kojeg mi je posebno žao, a to je Zakon o slatkovodnom ribarstvu kojim sam želio ispraviti nekoliko nepravdi. Prije svega razdvojiti rekreativni od sportskog ribolova i omogućiti svim ribičima da s jednom kupljenom dozvolom mogu loviti na svim otvorenim vodama, odnosno tekućicama. Taj projekt želim ostvariti do kraja i moje je prvo i čvrsto obećanje da ću u sljedećem mandatu to i postići” rekao je Hajduković.

U nastavku konferencije je iznio bitne teme kojima se namjerava (nastaviti) baviti u sljedećem sazivu Sabora. „Uz ribolovce, jako me boli nepravda s kojom se suočavaju žrtve lihvarskih agencija koji su najčešće zbog takvog duga blokirani i u dužničkom ropstvu. Zakonski želim regulirati da prvo otplaćuju glavnicu, a onda kamate i tako lakše otplate dug, i zabraniti prodaju dugova agencijama. Desetljeća iza nas su bila desetljeća cesta, ali u našoj regiji ostala su dva velika projekta kojima bi zaokružili cestovnu povezanost: spoj autoceste VC s mađarskom stranom i gradnja brze ceste Osijek-Virovitica-Koprivnica. Desetljeće ispred nas bi trebalo biti desetljeće željeznice koja je preduvjet jačeg gospodarskog razvoja, a efikasni i brzi prigradski i međugradski željeznički promet riješio bi mnoge probleme, pa i one skupih nekretnina.

Vrijeme je da nakon godina zapuštanja temeljito obnovimo prugu na koridoru VC, dakle u Hrvatskoj Beli Manastir-Osijek-Đakovo-Slavonski Brod i podravsku prugu Osijek-Virovitica-Koprivnica. Ovi su projekti ključni za razvoj ovog dijela Hrvatske i na njima ću u Saboru inzistirati“ rekao je i nastavio „poljoprivreda je bila i ostat će jedan od mojih fokusa jer bez jakog sela, nema jake države, a bez seljaka tj. poljoprivrednika nema hrane. Naša regija, ali i cijela Hrvatska, ima veliki geotermalni potencijal i država ga mora početi ozbiljno iskorištavati.“ Dodao je da će cjelokupni program Socijaldemokrata uskoro biti predstavljen javnosti.

Završio je pozivom građanima da u što većem broju izađu na izbore. „Imate za koga glasovati, ne za korupcionaše, huškače i bukače nego za one koji žele svojim radom, idejama i znanjem mijenjati ovu zemlju na bolje – jednom riječju za Socijaldemokrate.“