Građani imaju pravo znati tko im dere kožu!

Trenutno pregledavate Građani imaju pravo znati tko im dere kožu!
Domagoj Hajduković / Socijaldemokrati

Vladajući su nas uvjeravali da će prelazak na euro biti vrlo bezbolan: da će to biti tek tehnička stvar, nabrajali su nam prednosti eurozone i članstva u istoj. Klub zastupnika Socijaldemokrati je (bio) za ulazak u eurozonu. Međutim, je li pravo vrijeme i je li to pravi način – to su već druga pitanja.

Građani imaju pravo znati tko im dere kožu!

Cijene namirnica su značajno porasle!

Primjerice: instant kava s 29.99 kn na 36.99 kn, svježa jaja s 19.94 kn na 42.98 kn, margarin s 8.99 kn na 15.99 kn, itd. Mogao bih nabrajati u nedogled porast cijena, ali kako i zašto – ostaje pitanje. Uzrok ne može biti samo inflacija.

Zašto su se vladajući tek sad probudili iz zimskog sna: premijer je neki dan najavio uvođenje crnih lista za one koji zloupotrebljavaju prelazak na euro, a ja sam to predlagao još 3. lipnja. I ne samo crne liste, već duži period prilagodbe na euro; jasniju, odrješitiju i jasniju kampanju – ali od toga ništa.

Izgleda da ćemo improvizirati prilikom prelaska na euro, što na žalost radimo i što će na žalost osjetiti građani. Za primijetiti je vrlo neobične cijene, i u trgovinama i u ugostiteljskim objektima. Primjerice, cijena kave od 11.31 kn u jednom kafiću koja je prije bila 10 kn. Znate zašto? Jer je to točno 1.5 eura. Da se cijena samo prevela kava bi bila 1,33 eura. Također zanimljiv primjer, nešto je s 15 kn postalo 18.85 kn, odnosno točno 2 eura. To su posljedice vladinog nečinjenja i jalove samohvale koje će na kraju platiti građani! Potrebno je stoga pokrenuti istražno povjerenstvo na temu nerealnog povećanja cijena! Građani imaju pravo znati tko im dere kožu! Spustio se PDV na hranu, a cijene su otišle u nebo, zamrznute su cijene nekih proizvoda pa su isti nestali s polica. Nije za skuplja jaja kriv rat u Ukrajini!“ istaknuo je Domagoj Hajduković, potpredsjednik Socijaldemokrata.