Građani nisu birali SOA-u da vodi državu, već premijera. Mislim da on sve zna!

Trenutno pregledavate Građani nisu birali SOA-u da vodi državu, već premijera. Mislim da on sve zna!
Nikša Vukas: Građani nisu birali SOA-u da vodi državu, već premijera. Mislim da on sve zna!
  • Kategorija objave:Press

Hrvatski građani nisu birali SOA-u da vodi državu, nego su birali parlamentarnu većinu koja je kroz Sabor iznjedrila premijera.

HEP i INA su pitanje nacionalne sigurnosti, pa tako i Fortenova budući da je to strateška kompanija zbog koje se radio Lex specialis.

Ostaje pitanje da li se to tako trebalo raditi ili ne; je li to bio zakon ili nacionalizacija, ali na to nikad nećemo dobiti odgovore. Kad je Fortenova saživjela ispravno bi bilo da su mirovinski fondovi, kao novci poreznih obveznika, ušli u vlasničku strukturu umjesto Sberbanke: riječ je o velikim površinama poljoprivrednih zemljišta, proizvodnja hrane izvorima vode, itd.

No, dogodilo se što se dogodilo, a po meni je ključno pitanje zašto je Allianz odustao? Koju je ulogu odigrao Allianz? Čudno je da su odigrali za Ruse, a ne za mirovinsko fond i da oni preuzmu vlasničku strukturu nad tih 40% umjesto Sberbanke. To je loše odrađeno i pitanje je da li je naš obavještajni sustav odradio to kako treba: da li je na vrijeme upozorio tri institucije Predsjednika RH, Predsjednika vlade RH i Predsjednika Sabora o potencijalnim mogućnostima preuzimanja strateške kompanije od strane šeika.

Ako je sigurnosno-obavještajni sustav odreagirao i obavijestio institucije, onda institucije moraju odgovoriti. Te institucije nisu poručile da ništa ne znaju, već da mediji pitaju SOA-u.