Ministrice, do kada ćete uništavati hrvatsku poljoprivredu?

Trenutno pregledavate Ministrice, do kada ćete uništavati hrvatsku poljoprivredu?
Željko Pavić / Socijaldemokrati

Poljoprivredna proizvodnja u Republici Hrvatskoj stagnira iz godine u godinu, a posljedica svega toga je da nakon 33 godine nismo, unatoč tim velikim ulaganjima i napretku tehnologije i tehnoloških procesa, dostigli razinu poljoprivredne proizvodnje iz 1989. godine! Republika Hrvatska po pitanju proizvodnje hrane nije samodostatna u gotovo ničemu, što je alarmantno, posebno u ovim turbulentnim vremenima gdje je samodostatnost pitanje nacionalne sigurnosti! Umjesto da razvijamo i povećavamo svoju poljoprivrednu proizvodnju mi štetnim zakonima i propisima uništavamo i ono malo poljoprivredne proizvodnje koju imamo. Kome je to u interesu gospođo ministrice?

Možda uvoznim lobijima kako bi i dalje mogli uvoziti ”smeće” iz drugih zemalja i prodavati ga na Hrvatskom tržištu kao svježi proizvod uz ogromne marže ili vašim stranačkim pajdašima koje obilato nagrađujete na štetu malog hrvatskog poljoprivrednika.

Za koga se pišu Zakoni vezani uz poljoprivredu, pa sigurno ne za one za koje bi trebali biti pisani već za različite interesne skupine koje drmaju hrvatskim agrarom po principu ”nek’ drugi propadnu, bitno da je meni dobro”. I rezultate te vaše politike vidimo, između ostalog i u zadnjem popisu stanovništva gdje je najveći pad zabilježen upravo na prostorima gdje je poljoprivreda dominantna djelatnost. Spomenuti ću Vam samo neke a to su novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu gdje ste vi stvorili problem a posljedice plaćaju tko drugi nego poljoprivrednici, Zakona o sjemenu koji je kasnije pod pritiskom struke i javnosti dorađen, Programa ruralnog razvoja koji je totalno promašen i svega 27% sredstava je isplaćeno za investicijske mjere u samoj poljoprivredi dok je 73% otišlo na tzv. nepoljoprivredne djelatnosti(poučne staze, vatrogasni domovi, tehničku pomoć…) i tako dalje, moglo bi se danima nabrajati… A sad još i ”šlag na tortu” i besramno pogodovanje i zapošljavanje partijskih pajdaša u Hrvatskim šumama gdje ste i vi sami gle čuda sudjelovali! Pa do kada više? Kada ćete se prestati ponašati kao ministarstvo ”uništenja
poljoprivrede” i početi se ponašati kao ministarstvo razvoja poljoprivrede…….bojim se da nećete jer ste previše zaokupljeni vašim što stranačkim što interesnim pajdašima i udovoljavanju njihovim prohtjevima koji vode do njihovog osobnog bogaćenja dok istodobno poljoprivreda iz dana u dan propada!