Nadam se da će netko shvatiti da je ovaj zakon glup i nepotreban

Trenutno pregledavate Nadam se da će netko shvatiti da je ovaj zakon glup i nepotreban
Zvane Brumnić / Socijaldemokrati

„Ako se jučer hvalite s određenim kompanijama, a danas ih tretirate kao ekstraprofitere – onda imate problem“ obratio se Zvane Brumnić ministru Primorcu.

EU radi takav okvir da spriječi glupe političare da donose glupe odluke

„Koja razlika je između normalnog profita, ekstra profita i nezakonitog profita? Onim nezakonitim profitom koji je nastao manipulacijama na tržištu se treba baviti policija, i treba ga oduzeti u 100% iznosu. Za ekstraprofit koji je nastao manipulacijama, ali ne nezakonitim radnjama – EU je jasno donijela svoj sud koje su, vrlo jasno obrazložila koje su i vrlo jasno propisala što se treba napraviti s novcima prikupljenima kroz taj porez.

Nije EU rekla postoje kompanije koje su nešto zaradile, pa ajmo im nešto uzeti; već su vrlo jasno propisali zašto uzima – zato jer su manipulirali cijenama, i da će te novce uložiti u razvoj energetskog sektora, odnosno obnovljive izvore energije i u pomaganje kućanstvima i gospodarstvu pri ublažavanju visokih cijena energenata. Eu je vrlo jasno propisala! Ova vlada ne radi ništa od toga!

Citirat ću švedskog znanstvenika: EU radi takav okvir da spriječi glupe političare da donose glupe odluke. Nadam se da će netko shvatiti da je ovaj zakon glup i nepotreban na ovakav način“ objasnio je Brumnić problematiku Zakona o dodatnom porezu na dobit.