Naši ljudi

Bez dosljednosti nema ni političke vjerodostojnosti niti nas se ima po čemu prepoznati. Naše vrijednosti moramo svjedočiti dnevno i one moraju biti utkane u sve naše politike.

Davorko Vidović 141122-ll

Davorko Vidović

Predsjednik stranke Socijaldemokrati

Rođen 26.6.1956. u Sisku. Završio Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer sociologija i filozofija. Radio kao profesor u Gimnaziji Sisak. Četiri puta biran u Hrvatski sabor, bio ministar rada i socijalne skrbi u Vladi Ivice Račana, gradonačelnik grada Siska, potpredsjednik Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vlade RH, Predsjednik Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje, član Savjeta za Hrvate izvan domovine Vlade Republike Hrvatske.  Trenutno je potpredsjednik Hrvatskog sabora.

Domagoj Hajduković

Domagoj Hajduković

Potpredsjednik stranke Socijaldemokrati

Domagoj je rođen 1981. u Osijeku. Profesor je i saborski zastupnik od 2011.g. koji trenutno obnaša dužnost predsjednika Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora.  2005. diplomirao povijest i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. 2009. je diplomirao europske studije na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i trenutno je doktorand povijesti na istom sveučilištu.

Aleksandra Biškupec Šević

Aleksandra Biškupec-Šević

Predsjednica Središnjeg odbora

Aleksandra je rođena 1967. u Zagrebu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1990. do 1999. radila u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. U razdoblju od 1999. do 2004. kao načelnica Sektora za mirovinsko osiguranje u Ministarstvu rada i socijalne skrbi bila je članica Povjerenstva za mirovinsku reformu, kasnije savjetnica u Kabinetu ministra i predsjednica Povjerenstva za civilnu službu. Od 2004. do danas zaposlena u Hrvatskome saboru. Predsjednica je Nadzornog odbora Udruge Socijaldemokrati.

Mirjana Murk

Mirjana Murk

Potpredsjednica Središnjeg odbora

Rođena 19.09.1972. u Čakovcu. Završila SSS u Varaždinu, 8 godina radila kao Obrtnik. U politici skoro pa 23 g počeci u mjesnim odborima 2. mandata 1.mandat predsjednica Općinskog vijeća Podturen te 2. mandata vijećnica općine Podturen. Predsjednica vijeća roditelja osnovne škole Podturen 6 godina, 3.godine članica školskog odbora. Članica glavnog odbora foruma žena SDP-a Hrvatske, potpredsjednica foruma žena Međimurske županije, članica glavnog odbora SDP-a Hrvatske. Danas ponosna članica Socijademokrata Hrvatske te potpredsjednica središnjeg odbora Socijaldemokrata Hrvatske!

Slaven Đurđević

Slaven Đurđević

Potpredsjednik Središnjeg odbora

 

 

.

.

Predsjedništvo stranke SOCIJALDEMOKRATI

Katica Glamuzina 111122

Katica Glamuzina

Članica predsjedništva stranke

Kaća, rođena 1981. godine, je Dalmatinka, odrasla u Vrgorcu i Splitu. Tijekom studentskih godina bavila se aktivizmom kroz međunarodne studentske udruge, a kasnije je želju za utjecanjem na pozitivne promjene u društvu počela ostvarivati kroz politički angažman. Kao zastupnica, najviše vremena posvećuje temama ravnopravnosti spolova, ljudskim pravima i kvalitetnijem obrazovnom sustavu. Predsjednica je saborskog Odbora za predstavke i pritužbe, a sudjeluje i u radu Odbora za ravnopravnost spolova, Odbora za zaštitu okoliša i prirode, Odbora za Turizam, Odbora za međuparlamentarnu suradnju, te je članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana.

Vesna Nađ
Vesna Nađ

Vesna Nađ

Članica predsjedništva

Diplomirana pravnica i sveučilišna specijalistica javne uprave rođena je 1955. u Sisku gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Od 1982. živi u Gradu Zagrebu. Na Pravnom fakultetu sveučilišta u Zagrebu diplomirala je 1998. godine, a na Centru za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu 2009. stekla je stručni naziv, sveučilišna specijalistica javne uprave. Zastupnica je u Hrvatskom saboru od 22.7.2020. i potpredsjednica Odbora za ustav, poslovnik i politički sustav te je članica Odbora za pravosuđe. Potpredsjednica je Kluba zastupnika Socijaldemokrati u Hrvatskom saboru.

 

Romana Nikolić
Romana Nikolić

Romana Nikolić

Članica predsjedništva

Romana Nikolić, rođena je 19. rujna 1982 u Kutini. Nakon završene Opće gimnazije u Garešnici, upisuje na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku Pravni fakultet i stječe zvanje magistrice prava (mag.iur.) Nakon završetka fakulteta zapošljava se kao pravni referent u komunalnom poduzeću Unikom d.o.o. u Osijeku 2020.g. izabrana je za zastupnicu u Hrvatskom saboru iz IV. izborne jedinice. Članica je Odbora za zakonodavstvo, Odbora za obitelj, mlade i sport i članica Mandatno imunitetnog povjerenstva. 


zeljko Pavic - wb

Željko Pavić

Član predsjedništva

Rođen je 21. travnja 1963. u Krapini, suprug je te otac troje djece. Nakon završene srednje ekonomske škole upisuje i završava Fakultet organizacija i informatike u Varaždinu. Radio je kao predavač u srednjoj školi u Krapini, informatičar te šef računskog centra. Dugogodišnji je zaposlenik u Gradskom zavodu za automatsku obradu podataka Grada Zagreba gdje je radio na raznim pozicijama, a 2012. postao je član uprave Fine gdje je obavljao dužnost savjetnika eksperta. Autor je mnogih stručnih radova te je vodio veliki broj projektnih timova iz područja informatike. U Saboru obnaša dužnost predsjednika Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo te je član Odbora za gospodarstvo.

Domagoj Prica

Domagoj Prica

Član predsjedništva

Domagoj je rođen u Zagrebu 1986. godine. Po struci je Magistar prava, zaposlen kao voditelj Odjela za pravne i upravne poslove u Državnom hidrometeorološkom zavodu. Obnašao je dužnost saborskog zastupnika od 2020. do 2021. godine. U Zagrebu je završio osnovnu školu i XV. gimnaziju te je završio Pravni fakultet u Osijeku. Ima položen certifikat u području javne nabave. Politički je aktivan od 2005. godine. Od 2009. do 2017. godine bio je član Vijeća mjesnog odbora Granešinski Novaki, od 2017. do 2020. godine vijećnik u Vijeću Gradske četvrti Gornja Dubrava. U svom aktivizmu zadnjih gotovo dva desetljeća prošao je sve stupnjeve stranačkog rada.

Renata Sabljar Dračevac

Renata Sabljar-Dračevac

Članica predsjedništva

Rođena je 1968. godine u Rijeci. Psihijatrica, subspecijalist psihoterapije, zaposlena je u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan, voditeljica dnevne bolnice. Saborska je zastupnica u X. sazivu i predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku. Osnovnu i srednju školu je završila je u Rijeci te je 1993. godine diplomirala na Medicinskom fakultetu u Rijeci i stekla zvanje dr. med. Specijalistički ispit iz psihijatrije položila je 1999. godine. Završila je postdiplomski znanstveni studiji iz biomedicine i stručni iz socijalne psihijatrije i bolesti ovisnosti. Od 2009. vijećnica je u Županijskoj skupštini Zadarske županije, u dva navrata birana je za potpredsjednicu Županijske skupštine od 2015. do 2020.g.

Vlado Šola

Vlado Šola

Član predsjedništva

.

 

 

 

 

 

 

 

.

placeholder.png

Kuzma Tomašić

Član predsjedništva

.

 

 

 

 

 

 

 

.

vidović

Franko Vidović

Član predsjedništva

Franko Vidović je rođen 13.studenog 1967 u Šibeniku. Po zanimanju je inženjer cestovnog prometa. Hrvatski branitelj dragovoljac Domovinskog rata 1991.-1995.  Osnovnu školu pohađao je u Šibeniku gdje je završio i srednjoškolsko obrazovanje. Školovanje nastavlja na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. U prosincu 2011. izabran u Hrvatski Sabor, a i danas obnaša dužnost zastupnika. Tijekom vremena provedenog na dužnosti u Saboru obnašao je više odgovornih dužnosti: potpredsjednik Odbora za veterane Hrvatskog Sabora, potpredsjednik stalnog izaslanstva Hrvatskog Sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, od 2020. obnaša dužnost predsjednika Odbora za obranu Hrvatskog Sabora.

Tajništvo

Niksa Vukas -012

Nikša Vukas

Tajnik i član predsjedništva

Nikša Vukas, rođen 26.03. 1975. u Dubrovniku gdje završava osnovnu i Srednju medicinsku školu. Nakon odrađenog radnog staža u OB Dubrovnik, 1994. upisuje Agronomski Fakultet u Zagrebu. 2020. godine odlazi s navedenih pozicija u SDP -u i nastavlja s radom u Saboru kao Saborski zastupnik i predsjednik Saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Nikša je oženjen, otac dvoje djece. U slobodno vrijeme voli kuhati, prati sport, ljetima provodi vrijeme u ribolovu i rekreativno se bavi tenisom.

Svat

Sebastijan Svat

Zamjenik glavnog tajnika

Sebastijan je rođen 1982. u Virovitici. Osnovnu i srednju školu završio je u Grubišnom Polju, te je 2007. diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i stekao zvanje diplomirani politolog. 2009. upisao postdiplomski specijalistički studij ”lokalna demokracija i razvoj” na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Završio 2 Programa FBA (Fundamental Business Administration) na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Aktivan je član niza organizacija civilnog društva iz područja poljoprivrede, ruralnog razvoja i volonterizma. Najvažnija područja interesa su mu poljoprivreda i ruralni razvoj.

Ivana Posavec Krivec

Ivana Posavec Krivec

Politička tajnica i članica predsjedništva

Ivana Posavec Krivec rođena je 1975. u Zagrebu. Filozofski i Prirodoslovno matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu završila je 2001. godine i stekla zvanje magistre povijesti i magistre edukacije geografije. Od 2002. godine je profesionalna diplomatkinja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Na prvim neposrednim izborima 2009. godine izabrana je za općinsku načelnicu Općine Križ. Aktivna je članica niza organizacija civilnog društva iz područja ruralnog razvoja, brige za djecu i mlade, kulturnog amaterizma i ljudskih prava. Autorica je niza publikacija iz područja povijesti i kulture.

bernardic

Davor Bernardić

Međunarodni tajnik i član predsjedništva

Davor Bernardić rođen je 5. siječnja 1980. u Zagrebu. Fasciniran Nikolom Teslom upisuje tehničku školu Ruđer Bošković gdje se rađa njegova ljubav prema fizici što ga je kasnije navelo da nastavi svoje obrazovanje na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu gdje je stekao zvanje znanstvenog novaka na fizici mnoštva čestica, a ujedno je proglašen i studentom generacije. Odrastajući u tranzicijskom društvu potresenom teškom moralnom i gospodarskom krizom osjećao je potrebu za promjenom stoga je već s 18 godina postao politički aktivan, a 2008. postao je zastupnik u Hrvatskom saboru. Trenutno je član Odbora za međuparlamentarnu suradnju i voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a.

Članovi i članice Središnjeg odbora

Valentina Kuhar Šanda

Danijela Šoma

Antoneta Đokić

Katja Ćulav

Matija Maletić

Joško Barbir

Ljiljana Kolombo

Slobodan Mileusnić

Robert Bregeš

Tomislav Zrinski

Ružica Sermek

Dejan Žbulj

Tihana Kačavenda

Luka Majić

Ante Mandarić

Tanja Jović

Branko Kukurin

Nenad Kučko

Nikola Sovina

Željka Genzić

Danijela Barbir

Zdravko Lojna

Nino Posavec Kovač

Neven Kačić Bartulović

Slavimir Brkić

Brankica Mandić

Darko Horvat

Željko Jozić

Goran Bošnjak

Zorana Beraja

Radoslava Gregor

Katarina Pleša Jakovljević

Sofija Štefanac Klobučar

Miroslav Dukić

Irena Poje Oxenham

Sanja Fresl

Mato Šimić

Ivan Ciković

Stanislav Frančišković Bilinski

Mladen Petronijević

Ines Kovačević

Željko Dragšić

Nikola Jakopović

Dražen Pavleković

Nadzorni odbor

Maja Glibo Prica – predsjednica

 Anja Kobali – članica  

Anđelko Petric – član

Odbor za Statut i pravna pitanja

Ivan Čizmić – predsjednik 

Ružica Radaković Groš – članica