Naši propisi i zakon ne prepoznaju i ne reguliraju model rada kroz mobilne veterinarske ambulante!

Trenutno pregledavate Naši propisi i zakon ne prepoznaju i ne reguliraju model rada kroz mobilne veterinarske ambulante!

S problemom dostupnosti veterinarskih službi, odnosno veterinarske skrbi za životinje, suočavamo se već dulje vrijeme! To je osobito važno, posebice u izoliranijim dijelovima Hrvatske, i za poljoprivrednu proizvodnju i za stočare, ali i za vlasnike kućnih ljubimaca. Činjenica je kao naš zakon i naši propisi ne prepoznaju i ne reguliraju model rada kroz mobilne veterinarske ambulante.

Takav pak model uobičajen je u svijetu i provodi se niz godina u brojnim državama, kako u SAD-u, tako i zemljama zapadne Europe, ali i srednje i istočne Europe, osim Hrvatske. Sve te zemlje imaju pozitivna iskustva s tim modelom rada. Naime, uvođenjem tog modela ne bi se umanjila potreba za radom stacionarnih veterinarskih stanica, već bi se praksa mobilnih veterinarskih stanica provodila u suradnji s njima, čime bi stacionarne veterinarske stanice bile rasterećene za dio posla koji ionako teško mogu odradit.