Nestanak ruske jahte je za rubriku “vjerovali ili ne”

Trenutno pregledavate Nestanak ruske jahte je za rubriku “vjerovali ili ne”

Sa suhog veza na Murteru nestala je luksuzna jahta u vlasništvu ruskog oligarha bliskog Vladimiru Putinu. Budući da je vlasnik pod sankcijama koje mu je izrekla EU, jahta je bila pečatirana od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Prije tri mjeseca ta ista 35 metarska jahta, vraćena je u more i vrlo vjerojatno pod ruskom zastavom, dok je posada pjevušila Kaljinku otplovila je prema Turskoj. Za to vrijeme ministarstvo mora se pravda da je jahtu zapečatilo, a ministarstvo unutarnjih poslova da jahtu ne bi pustilo da je znalo da je zapečaćena. Ovo je scenarij dostojan Alana Forda i Dubravka Matakovića, za rubriku “vjerovali ili ne”.

Cijela situacija je još bizarnija jer postoji povjerenstvo koje ste vi premijeru osnovali, koje broji 16 članova i međuresorno je, a isključiva mu je svrha kontrola sankcijskih mjera.“ – zaključio je Hajduković i pozvao nadležna ministarstva na što bržu i temeljitiju istragu, a premijera Plenkovića da što hitnije izvijesti domaću i međunarodnu javnost o tome što se dogodilo.