Ono što je danas iznimno teško s odmakom vremena će postati nemoguće

Trenutno pregledavate Ono što je danas iznimno teško s odmakom vremena će postati nemoguće
Katica Glamuzina

Devet dana, 10 kuna, nula rezultata, kazala je danas Katica Glamuzina u slobodnom govoru na temu besplatnih obroka u svim osnovnim školama u Hrvatskoj, mjeri financiranoj iz državnog proračuna. „Zakon je stupio na snagu s 1. siječnja 2023. godine, a osnivačima škola i ravnateljima ostalo je svega devet dana do početka nastave do kada su trebali osigurati obrok za svako dijete u školi i to po cijeni od 1,33€. Teško provedivo danas, a kamoli s odmakom vremena, jer većina škola nema infrastrukturne ni kadrovske kapacitete da to osigura, pa su osuđeni na vanjske ponuđače, što znači da za taj iznos moraju osigurati prehrambeni proizvod, njegovo pakiranje, dostavu i PDV.

Ovo je populistički i neprovediv prijedlog vlade, koja je odgovornost prebacila na osnivače i ravnatelje škola“ – ocijenila je Glamuzina.

Cilj ove mjere je bio svakom djetetu osigurati kvalitetan, nutritivan, zdrav i uravnotežen obrok, a kako iz primjera proizlazi da se to svodi većinom na pekarske proizvode, ispada da se zakon svodi na dobru namjeru i ne ide u korist naše djece.