Prihvaćena inicijativa Socijaldemokrata da se salon u Saboru nazove po Savki Dabčević Kučar

Trenutno pregledavate Prihvaćena inicijativa Socijaldemokrata da se salon u Saboru nazove po Savki Dabčević Kučar
Hrvatski sabor

Na jučerašnjem sastanku Predsjedništva i Klubova zastupnika u Hrvatskom saboru većinom je glasova donesena odluka da će tri saborska salona nositi imena znamenitih žena – Katarini Zrinskoj, Kati Šoljić i Savki Dabčević Kučar.

Inicijativu za imenovanje jednog od salona po Savki Dabčević Kučar, vodeće ličnosti hrvatskog proljeća koja je i kao zastupnica ostavila svoj trag u Hrvatskom saboru, povela je Ivana Posavec Krivec u ime Kluba Socijaldemokrata još u ožujku ove godine povodom Međunarodnog dana žena i stote godišnjice rođenja ove izuzetne hrvatske političarke.

Savka Dabčević Kučar pokazala se istinskom i autentičnom lidericom u jednom pokretu koji je imao svoj slobodarski, demokratski, ali i nacionalno emancipatorski naboj. Ova simbolična gesta trebala bi nas uputiti ne samo na ono što je ona u svojem političkom djelovanju osigurala i omogućila već i na brojne žene koje su ostale po strani ili nevidljive kad je riječ o velikim i važnim političkim inicijativama i idejama. Stoga nam je iznimno zadovoljstvo što će dosadašnji Crveni salon nositi upravo njeno ime.

Crveni salon - Savka Dabčević Kučar