Socijaldemokrati odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

Trenutno pregledavate Socijaldemokrati odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje
Socijaldemokrati odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje
  • Kategorija objave:Aktualno

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović, zajedno sa zamjenikom glavnog tajnika, Sebastijanom Svatom, te članicama i članovima iz Bjelovarsko-bilogorske organizacije, odao je počast žrtvama u Vukovarskoj ulici u Bjelovaru povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Prisjećajući se teških trenutaka naše povijesti, želimo naglasiti važnost zajedništva i dostojanstva. Vidović je istaknuo da u ovim danim sjećanja nema mjesta politizaciji i podjelama. Umjesto toga, apelira na sve građane da iskažu poniznost prema onima koji su žrtvovali svoje živote za slobodu i neovisnost Hrvatske.

„U ovoj svečanoj prigodi, odajemo počast ne samo Vukovaru i Škabrnji, već svim herojima Domovinskog rata, vojnim i civilnim, čiji su životi utkani u temelje naše slobode. Nema mjesta prisvajanju domovine, Domovinskog rata, žrtava i domoljublja od strane pojedinaca ili grupacija. To je pravo koje pripada svim građanima, bez obzira na političke ili druge razlike“, naglasio je predsjednik Socijaldemokrata.

Socijaldemokrati odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

Socijaldemokrati se pridružuju mnogobrojnim građanima, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i braniteljskim udrugama, u izražavanju poštovanja prema žrtvama Domovinskog rata. Ujedinjeni u pijetetu, odajemo počast hrabrim ljudima koji su dali najvišu žrtvu za slobodu i neovisnost naše domovine.