Socijaldemokrati osnovali i lički ogranak: “Želimo učiniti nešto novo”

Trenutno pregledavate Socijaldemokrati osnovali i lički ogranak: “Želimo učiniti nešto novo”
  • Kategorija objave:Press

GOSPIĆ Ispred spomenika Nikole Tesle održana je jutros konferencija za novinare stranke Socijaldemokrata na kojoj su sudjelovali predsjednik Davorko Vidović, tajnik stranke Nikša Vukas i koordinator za Ličko-senjsku županiju Tomislav Zrinski. Kako je Zrinski rekao u uvodu razlog konferencije je potvrda da Socijaldemokrati i zvanično počinju djelovati u Ličko-senjskoj županiji.

Socijaldemokrati u Ličko senjskoj županiji 06.11.2022. – YouTube

-Najprije ćemo osnovati ćelije stranke po gradovima i općinama. Tako nakon ove konferencije idemo u Donji Lapac. Moje političko djelovanje vam je poznato još iz vremena dok sam vodio županijski SDP i već nekoliko mandata sam županijski vijećnik, ali sada kao član socijaldemokrata, rekao je u uvodu Tomislav Zrinski.

Predsjednik stranke Davorko Vidović osvrnuo se na rejting koordinatora Tomislava Zrinskog koji politički djeluje već dugi niz godina.

-Zato smo uvjereni kako je Zrinski sjajan čovjek koji svojim ugledom može puno učiniti za našu stranku.  Vjerujem da ćemo i u ovoj županiji, kao i posvuda u Hrvatskoj, u skoro vrijeme uspostaviti funkcionalnu organizaciju. Naš cilj nije stvaranje nekakvoga masovnog članstva, ali želimo pokriti cijelu Hrvatsku mrežom ljudi. Mi smo najjača oporbena stranka u Hrvatskoj sa najvećim zastupničkim klubom u Hrvatskom parlamentu jer smo svjesni da bez svakodnevnog kontakta s građanima mi ne možemo kvalitetno obnašati svoj posao. Nije se sva pamet svijeta skupila u nas 18 zastupnika. Zato smo pokrenuli veliki broj aktivnosti da bismo bolje artikulirali mišljenja građana.

Mi ne smatramo da je zadaća neke oporbene stranke svakodnevno čitati novine i kritizirati vlast. Želimo ponuditi jednu novu viziju hrvatske paradigme. Hrvatska ne ide u dobrom smjeru već 30 godina i to postaje svima jasno. Ova je zemlja potonula, ali ne samo zbog korupcije već zbog nedostatka vizije. Mi želimo biti uključivi i animirati sve one ljude koji žele bolju Hrvatsku, rekao je predsjednik stranke Socijaldemokrata Davorko Vidović.

Upitan o budućnosti ove stranke u Gospiću Tomislav Zrinski je rekao kako je unatrag mjesec dana već razgovarao s mnogim kvalitetnim ljudima, od kojih neki nisu bili niti u jednoj političkoj stranci jer socijaldemokrati žele učiniti nešto novo.

Izvor: Novi list