Socijaldemokrati osnovali tri nove općinske organizacije

Trenutno pregledavate Socijaldemokrati osnovali tri nove općinske organizacije
  • Kategorija objave:Aktualno

U ponedjeljak, 03. srpnja 2023., u Čakovcu održani su Osnivački sabori Općinskih organizacija Socijaldemokrati za općine Šenkovec, Sveti Juraj na Bregu, te Podturen. Događaju su prisustvovali Nikša Vukas, saborski zastupnik, tajnik i član predsjedništva stranke i Mladen Novak, predsjednik Županijske organizacije Socijaldemokrata Čakovec.

Za predsjednicu Općinske organizacije Socijaldemokrati Podturen izabrana je Mirjana Murk koja je izjavila kako je glavni cilj stranke borba za unaprjeđenje kvalitete života stanovnika Općine Podturen.

„Do sada sam to činila kao vijećnica i pozivam sve da se priključe radu na zajedničkom dobru za naše stanovnike, a posebno one najugroženije što je i bit socijaldemokracije. Zajedničkim snagama možemo napraviti pozitivne pomake u našoj općini. Nastavit ćemo nuditi kvalitetna rješenja kao i do sad, stoga pozivam sve naše sugrađanke i sugrađane da nam se obrate s povjerenjem kako bismo artikulirali njihove probleme i prijedloge za rješavanje istih.“ – izjavila je Murk.

Na mjesto predsjednika Općinske organizacije Socijaldemokrati Sveti Juraj na Bregu izabran je Kristijan Zelić.
„Nakon pauze ponovo sam u lokalnoj politici. Razlog za to su mladi ljudi i budućnost naše općine i Međimurja. Želimo promijeniti paradigmu političkog djelovanja, naša stranka nije osnovana radi uhljebljivanja ili zapošljavanja, već da na ovome području neke stvari promijeni, i to ne samo kritiziranjem već nuđenjem rješenja.“ – izjavio je Zelić te nadodao kako je u fokusu politike Socijaldemokrata obnova i briga o Međimurju kao demografski, gospodarski i socijalno devastiranom kraju.
Općinsku organizaciju Socijaldemokrati Šenkovec vodit će Ruža Sermek. Novoizabrana predsjednica istaknula je kako će se organizacija zalagati za malog čovjeka, kreiranjem odgovornih prijedloga i rješenja za dobrobit svih žitelja Općine Šenkovec.

„Cilj nam je potaknuti što više stanovnica i stanovnika Općine Šenkovec da se uključe u kreiranje politika, da zajedničkim snagama radimo na sadržaju koji će im biti motiv da se poboljša život u našoj općini. Upravo o njima i njihovoj angažiranosti ovisi budući razvoj Općine Šenkovec. Ovim putem još jedanput koristim priliku da pozovem sve koji dijele s nama iste svjetonazore i koji žele ozbiljnu i konkretnu promjenu da nam se pridruže u daljnjem radu.“ – rekla je Sermek.

Još jednom čestitamo predstavnicima svih novoosnovanih organizacija.