Socijaldemokrati podržali Udrugu Pomak u borbi protiv korupcije

Trenutno pregledavate Socijaldemokrati podržali Udrugu Pomak u borbi protiv korupcije
Saborska zastupnica Socijaldemokrata Romana Nikolić sudjelovala je na okruglom stolu „(O)čistimo Hrvatsku od korupcije“
  • Kategorija objave:Aktualno

Saborska zastupnica Socijaldemokrata Romana Nikolić sudjelovala je na okruglom stolu „(O)čistimo Hrvatsku od korupcije“ kojeg je u povodu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije organizirala Udruga Pomak.

Udruga Pomak tom je prilikom predstavila prvi „Priručnik za prijavitelje nepravilnosti“ alat koji ta udruga i njezini suradnici pripremaju kako bi pomogli zviždačima i koji će zasigurno postati jedan od snažnih mehanizama u borbi protiv korupcije svim budućim prijaviteljima nepravilnosti koju su odlučili reći „dosta je, želimo pravedno i zdravo društvo bez korupcije!“.

Socijaldemokrati će nastaviti podržavati sve akcije koje se aktivno bave borbom protiv korupcije. Smatramo kako je upravo korupcija rak rana našeg društva i glavni krivac što toliko ljudi napušta našu zemlju.

Podsjećamo kako se nedavno bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Nataša Novaković, pridružila predizbornom savezu „Naša Hrvatska“ kao nositeljica našeg antikorupcijskog programa.

Antikorupcijska politika je temelj izgradnje kvalitetnijeg društva jer nema ni jednog sektora gdje se može napraviti ozbiljna reforma ako se ne promijeni način upravljanja zemljom i riješi pitanje klijentelizma, nepotizma i koruptivne mreže koja je zaposjela institucije.