Socijaldemokrati: Smjena Barbarića odmah!

Trenutno pregledavate Socijaldemokrati: Smjena Barbarića odmah!
Davorko Vidović prozvao je u utorak premijera Plenkovića jer još uvijek nije smijenio Franu Barbarića s čela HEP-a

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović prozvao je u utorak premijera Plenkovića jer još uvijek nije smijenio Franu Barbarića s čela HEP-a, čovjeka koji je dokazani i od Državnog inspektorata već treći put presuđen kao bespravni graditelj.

„Dva puta sam predsjednika Vlade upitao kada će smijeniti Barbarića, no odgovor nisam dobio. Smatram da ga je nužno smijeniti odmah jer ostavljanjem na čelnom mjestu najvećeg hrvatskog poduzeća čovjeka koji eklatantno krši zakone ove zemlje jer grozomorna poruka građanima.“ – rekao je Vidović.

Kaže kako je to poruka o načinu na koji funkcionira vlast u Hrvatskoj. Objašnjava da, u situaciji kada se građanima naplaćuju kazne i ruše mali objekti, toleriranje Barbarićevog bespravnog graditeljstva je ne samo dokaz bahatluka i nefunkcioniranja pravne države, već je to poruka da u Hrvatskoj svi ljudi nisu jednaki.

„Ne postoji ni jedan razlog da Barbarić obnaša ovako visoku i važnu dužnost, pa makar bio najbolji i najveći menadžer na svijetu.“ – smatra predsjednik Socijaldemokrata.

Navodi kako čak i Plenkovićevi ministri iskazuju nezadovoljstvo što Barbarić obnaša dužnost za koju nije moralno kapacitiran. Vidović je istaknuo kako Socijaldemokrati iskazuju duboko neslaganje s načinom na koji se upravlja našom zemljom i na koji se vodi kadrovska politika.

„Premijer je dužan objasniti zašto tog čovjeka još uvijek tamo drži, što stoji iza takve odluke i neka objasni građanima zašto će trpjeti posljedice takve skandalozne kadrovske odluke.“ – zaključio je Vidović.