Socijaldemokrati Varaždinske županije obilježili Dan žena

Trenutno pregledavate Socijaldemokrati Varaždinske županije obilježili Dan žena
  • Kategorija objave:Aktualno

Povodom Međunarodnog dana žena, Socijaldemokrati Varaždinske županije danas su u znak pažnje i podrške dijelili karanfile ženama u Varaždinu.

„Danas je dan kada slavimo doprinos žena u svim sferama našeg društva. Žene su majke, kćeri, sestre, kolegice, susjede i one su te koje čine naš svijet ljepšim i boljim“, istaknuo je Velimir Kučko, predsjednik Županijske organizacije Socijaldemokrata Varaždinske županije. „Nažalost, mnoge žene rade u zahtjevnim uvjetima i njihov rad često se ne vrednuje na pravi način. Zato smo danas posjetili i radnice u plastenicima u Sračincu i uručili im karanfile. Njihov rad je iznimno važan, no često je zanemarivan i nedovoljno plaćen. Iako su okružene cvijećem, rijetko im se tko sjeti jedan cvijet i pokloniti.“

Socijaldemokrati Varaždinske županije obilježili Dan žena
Socijaldemokrati Varaždinske županije obilježili Dan žena

Kučko je naglasio da se Socijaldemokrati zalažu za ravnopravnost spolova i dostojanstven rad za sve. „Žene u Hrvatskoj i dalje suočene su s brojnim problemima, poput nejednakosti u plaćama, diskriminacije na radnom mjestu i podzastupljenost u raznim zanimanjima, najčešće na rukovodećim i visokopozicioniranim položajima. Mi se zalažemo za promjenu te nepravde i za društvo u kojem će žene imati jednake mogućnosti kao i muškarci“, zaključio je Kučko.

Varaždinski Socijaldemokrati nastavljaju se zalagati za društvo u kojem će žene imati jednake mogućnosti i jednako vrednovanje svoga rada. „Danas je samo podsjetnik da se ta borba nastavlja i da je potrebno uložiti puno truda da se dobije pravedno društvo“, zaključio je Kučko.