Tko se zadnji smiješi? Laura Kövesi!

Trenutno pregledavate Tko se zadnji smiješi? Laura Kövesi!
Davor Bernardić / Socijaldemokrati

Saborski zastupnik Socijaldemokrata Davor Bernardić izjavio je u ponedjeljak u Hrvatskom saboru kako, usprkos naporima od strane vladajućih, premijera Plenkovića i novog glavnog državnog odvjetnika da se europska tužiteljica Laura Kövesi isključi iz istrage u aferi povezanoj s Geodetskim fakultetom i ministricom Obuljen Koržinek, EPPO ne samo da nije ostao van naših granica već se gđa Kövesi „udobno smjestila na sofu u dnevnom boravku“ te uspostavlja nove istrage.

„Kažu svakog gosta tri dana dosta, no ovog puta neće biti tako, Ured europskog tužitelja, usprkos svom otporu, ostati će još dugo u Hrvatskoj. S pravom možemo reći: tko se zadnji smiješi? Laura Kovesi!

Ta saga odvijati će se u nastavcima kao u krim seriji, svaka epizoda sa sve više zapleta i uzbuđenja“, ustvrdio je Bernardić. Objašnjava kako kada jednom zemlja postane sumnjiva europskom tužitelju ostaje cijelo vrijeme na njihovoj meti. To se događa s Hrvatskom jer su oštećeni, obespravljeni građani i zviždači napokon dobili ured kojem se mogu obratiti.

„Korupcija je uzela mnogim mladima budućnost, a starijima dostojanstvo. 30 smijenjenih ministara u zadnjih 8 godina, korupcijske afere na tjednoj razini rezultirali su padom povjerenja u institucije. Ljudi su otišli iz Hrvatske i ne razmišljaju o povratku jer ne vjeruju da se išta može promijeniti“, kaže Bernardić. Smatra kako je za to kriv sustav vrijednosti u kojem se vrednuje podobnost, umjesto sposobnosti, uhljebljivanje umjesto rada i kupovina diploma umjesto izvrsnosti.

„Taj nakaradni sustav vrijednosti zaslužan je što Hrvatska propada i demografski i tehnološki i obrazovno. Vrijeme je da u Hrvatskoj vratimo prave vrijednosti, a to su rad, poštenje i izvrsnost. To nisu parole i urlanja pojedinih oporbenih čelnika „dolje HDZ“, već to može isključivo ozbiljna politika i političari koji nude rješenja. To je duži put, ali je jedini koji može izgrađivati naše društvo na najbolji mogući način. To su Socijaldemokrati i naša politika vraćanja povjerenja u institucije i osiguranja boljeg životnog standarda za sve građane“, zaključio je Bernardić.