Udruga GONG uručila plaketu „Ambasador Parlametra“ Domagoju Hajdukoviću

Trenutno pregledavate Udruga GONG uručila plaketu „Ambasador Parlametra“ Domagoju Hajdukoviću
  • Kategorija objave:Aktualno

U povodu iznimnog doprinosa transparentnosti i aktivne uloge u parlamentarnom procesu, izvršna direktorica udruge GONG Oriana Ivković Novokmet uručila je u petak predsjedniku Odbora za europske poslove i saborskom zastupniku Socijaldemokrata Domagoju Hajdukoviću prestižnu plaketu te mu dodijeljen naziv „Ambasador Parlametra“ kao priznanje za izniman trud u postavljanju najviše zastupničkih pitanja Vladi Republike Hrvatske.

GONG, nevladina organizacija posvećena promicanju demokracije i građanskog sudjelovanja, prepoznala je gospodina Hajdukovića kao istaknutog zastupnika koji se kontinuirano zalagao za otvoren dijalog i transparentnost u parlamentarnim raspravama.

Gospodin Hajduković istaknuo se svojom predanošću demokratskim principima, a posebno kroz postavljanje relevantnih pitanja Vladi, čime je pridonio jačanju demokratskih institucija i povećanju odgovornosti izvršne vlasti.

GONG-ovom inicijativom da se gospodinu Hajdukoviću dodijeli titula „Ambasadora Parlametra“, ističe se njegova uloga kao mosta između građana i parlamentarnih institucija, potičući dijalog i participaciju šire javnosti u političkom procesu.

Domagoj Hajduković tom je prilikom izjavio „Izuzetno sam počašćen dodjelom plakete „Ambasadora Parlametra“, jer to prije svega predstavlja priznanje mom radu. Drago mi je što postoji netko tko prati i vrednuje trud zastupnika, čiji rad često nije u potpunosti vidljiv, a posebno kada je riječ o kategoriji pismene komunikacije s Vladom. U prethodnom sazivu Sabora također sam bio parlamentarac s najvećim brojem postavljenih pitanja Vladi. Samo u vezi nošenja s pandemijom, postavio sam ih čak stotinu. Želim izraziti zahvalnost GONG-u na ovom priznanju i nadam se da će nastaviti pratiti rad Hrvatskog sabora, potičući veću transparentnost i otvorenost prema građanima i javnosti. Ova nagrada potiče me da nastavim svoj rad posvećen službi građana, te se nadam da će moji napori pridonijeti jačanju demokratskih procesa i povećanju povjerenja između parlamenta i javnosti. Hvala još jednom na ovoj časti i podršci.“